Ο Γιώργος Στέφος και η
οικογένειά του μεγάλωσαν στις όχθες της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου-Αιτωλικού
και έμαθαν την τέχνη του αυγοτάραχου από τους παραδοσιακούς ψαράδες. Επί
δεκαετίες το αυγοτάραχο Στέφου, βασισμένο σε παραδοσιακή σπιτική συνταγή, ήταν
γνωστό σε έναν μικρό τοπικό κύκλο που το εκτιμούσε και το απολάμβανε ως νόστιμη
και θρεπτική καθημερινή τροφή αλλά και ως πολύτιμο γιορτινό κέρασμα.
Το 2008, μαζί με τα παιδιά του
και μια ομάδα τεχνολόγων τροφίμων και έμπειρων ειδικών στην προώθηση των
προϊόντων ίδρυσαν εταιρεία με έδρα το Αιτωλικό, και οραματίστηκαν έναν τρόπο
για να μοιραστούν με τον κόσμο τα μοναδικά προϊόντα της λιμνοθάλασσας,
παντρεύοντας την παράδοση με την καινοτομία. Η εταιρεία έκτισε πρωτοποριακές,
για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο, εγκαταστάσεις για την
επεξεργασία, συσκευασία και προώθηση προϊόντων της ανοιχτής θάλασσας, της
λιμνοθάλασσας και της υδατοκαλλιέργειας, εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα και
καινοτόμα μηχανήματα σε ένα οικόπεδο 3.000 τ.μ. στο Αιτωλικό και έχουν
σχεδιαστεί σε πλήρη συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας τροφίμων ISO 22000
– HACCP TÜV NORD. Είναι μια επένδυση μοναδική στο είδος της για την Ελλάδα και
την Ευρώπη.
Η φιλοσοφία της Εταιρείας είναι
να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα με τα πιο αγνά, φρέσκα και φυσικά υλικά,
να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στους πελάτες της, να είναι αξιόπιστη, να τιμά
τους εργαζόμενους και να σέβεται το περιβάλλον.
Κάθε προϊόν που φεύγει από
το εργοστάσιο αποτελεί έναν ξεχωριστό πρεσβευτή που ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της
γης για να μυήσει τον καταναλωτή σε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι. Το όραμά της Εταιρείας
είναι να δημιουργεί μια σειρά εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων αυγοτάραχου καθώς
και προϊόντων της λιμνοθάλασσας που να χαίρουν εκτίμησης από τους γευσιγνώστες
όλου του κόσμου ενώ στόχο αποτελεί η ανάπτυξη με γρήγορους ρυθμούς,
παραμένοντας πιστή στο όραμα και τη φιλοσοφία της.