• pictures
  • pictures
  • pictures
  • pictures
  • pictures
  • pictures
  • pictures
  • pictures

Επιχειρήσεις Αγροδιατροφικών Προϊόντων

ANTONOLIVA - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η εταιρεία μας Antonoliva - ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, διαθέτει το πρώτο ιδιόκτητο οικολογικό ελαιοτριβείο που δημιουργήθηκε στην περιοχή του Άγιου Θωμά Μεσολογγίου, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι ακόμα διαθέτει τις παραδοσιακές γρανιτένιες μυλόπετρες, οι οποίες αλέθουν τον ελαιόκαρπο, παράγοντας υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο μέσω ψυχρής έκθλιψης, σε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να μην χάνονται τα πολύτιμα συστατικά του. Με αυτή τη διαδικασία εξαγωγής του ελαιολάδου, όχι μόνο λαμβάνουμε τη μέγιστη απόδοση, αλλά παράγουμε ένα ελαιόλαδο χωρίς κατάλοιπα και με ενισχυμένη τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση του. Το ελαιόλαδο που παράγεται έχει υποστεί τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία και αυτό το αποδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα.

Η εταιρεία μας έχει κατορθώσει να συνδυάσει αυτή την παραδοσιακή μέθοδο, με τη σύγχρονη υψηλή τεχνολογία, σύμφωνα πάντα με τα σημερινά αυστηρά πρότυπα παραγωγής τροφίμων. Με αυτή τη διαδικασία ο ελαιόκαρπος δεν περνά μέσα από πολυστροφικούς σπαστήρες, όπως συμβαίνει σε άλλα ελαιοτριβεία και έτσι αποφεύγονται οι θερμικές αυξήσεις της ελαιοζύμης. Αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι υψηλές ταχύτητες και οι μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στιγμιαία από τη σύνθλιψη του ελαιοκάρπου, αλλοιώνουν τα περισσότερα θρεπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου. Έχοντας λοιπόν εξασφαλίσει εντελώς ψυχρή έκθλιψη, η ελαιοζύμη εισέρχεται στο τελικό στάδιο της εξαγωγής του ελαιολάδου.

Εδώ έχουμε τη λειτουργία των δύο (2) φάσεων:

Από το ένα μέρος παραλαμβάνεται το ελαιόλαδο και από το άλλο φυτικά υγρά και ελαιοπυρήνας μαζί. Το ελαιόλαδο εξάγεται χωρίς την προσθήκη νερού στον οριζόντιο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα (ΝΤΕΚΑΝΤΕΡ), με αποτέλεσμα να μην ξεπλένεται και χάνονται τα πολύτιμα συστατικά του (πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες κ.α.).Ο ελαιοπυρήνας, αυτός που λέγεται διφασικός, αναμιγνύεται με ελαιόφυλλα, με άλλα αγροτικά φυτικά υπολείμματα της περιοχής και παράγεται ένα προϊόν εδαφοβελτιωτικό (compost). Δεν υπάρχουν καθόλου απόβλητα, δεν μολύνεται το περιβάλλον, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται όλα τα υπολείμματα της ελιάς, προς όφελος των καλλιεργειών και του εμπλουτισμού των εδαφών με οργανική ουσία. Για την παροχή του λίγου ζεστού νερού που απαιτείται, γίνεται χρήση βιομάζας στον καυστήρα του ελαιοτριβείου από τα ξυλώδη τμήματα του ελαιοκάρπου. Έτσι, η όλη λειτουργία είναι πραγματικά οικολογική, (όχι μόνο στα «χαρτιά» αλλά και στην πράξη).

Όλα τα μέρη που εισέρχεται ο ελαιόκαρπος και η ελαιοζύμη είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, κατάλληλο για τρόφιμα, ενώ το ελαιοτριβείο πιστοποιείται για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου από τη ΔΗΩ (Οργανισμός Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων).

image
image

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Διεύθυνση

Άγιος Θωμάς Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Τ.Κ. 30200

Τηλέφωνο

2631028887

Διαδίκτυο

market@antonoliva.gr