Κατάστημα “Γεύσεις Γης”
Καραχάλιος Σπύρος βιοκαλλιεργητής, παραγωγός ρυζιού.
Ασχολείται με την καλλιέργεια του ρυζιού από το 1997.
Από το 2002 εντάχθηκε στο προγράμματα ορθής διαχείρισης καλλιεργειών (συμμόρφωση
με την κοινοτική οδηγία της Ε.Ε. ) Το 2006 έρχεται σε συνεργασία με γεωπόνο στα
πλαίσια του προγράμματος "γεωργικός σύμβουλος" του ΥΠΑΑΤ. Συνεργασία
που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.
Το 2010 εντάσσεται στα προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης γεωργικών
εκμεταλλεύσεων και σε συνεργασία με την ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. εισέρχεται σε
καθεστώς παρακολούθησης της γεωργικής παραγωγής και τo 2011
εντάσσεται στο μεταβατικό στάδιο της βιολογικής καλλιέργειας ρυζιού σε
συνεργασία με την εταιρεία βιολογικών πιστοποιήσεων IRIS που εδρεύει στο
Ηράκλειο Κρήτης.
Από το 2013 πλέον πιστοποιημένος βιοκαλλιεργητής και με άδεια χρήσης από το
Φεβρουάριο του 2014 του σήματος πιστοποίησης της εταιρείας βιολογικών
προϊόντων.
Πιστοποιημένος για την καλλιεργητική περίοδο 2015 - 2016 από την TUV AUSTRIA
κατά GLOBAL στη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας.
Συνεργάζεται με την εταιρεία ΑΦΟΙ Αργυράκη (πιστοποιημένη σε επεξεργασία
βιολογικών προϊόντων) για εξαγωγή βιολογικού προϊόντος
Μέλος της ομάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης του Α' ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ. Από τους πρώτους καλλιεργητές στην Ελλάδα που καλλιέργησε νέες
ποικιλίες ρυζιού όπως μακρύσπερμο ρύζι αρωματικό τύπου
"μπασμάτι" και κοντόσπερμο ρύζι ποικιλίας "τόντο". Η
καλλιέργεια γίνεται στον κάμπο του Μεσολογγίου στο δ.δ. Ευηνοχωρίου σε μία
έκταση 2.000 στρεμμάτων με την ονομασία «Γύρα Μακρή».
Από το 2015
και έπειτα το βιολογικό προϊόν συσκευάζεται και διατίθεται με την επωνυμία
«Γεύσεις Γης» από το κατάστημα στο Μεσολόγγι Ελ. Βενιζέλου 4, καθώς και από ένα
ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού όπως:
Ιταλία, Ρουμανία, Νορβηγία, Κύπρο και Αγγλία.
Οι ποικιλίες
που καλλιεργούνται είναι:
ΜΑΚΡΥΣΠΕΡΜΟ:
Κίτρινο
(τύπου Αμερικής),
Νυχάκι.
ΜΕΣΟΣΠΕΡΜΟ:
Γλασέ,
Καστανό.
ΚΟΝΤΟΣΠΕΡΜΟ:
Τόντο.
ΧΟΝΔΡΟΣΠΕΡΜΟ:
Καρολίνα.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ
(τύπου Basmati)